[...] owies i jajka. 2.Jest okej. 3.Jest dobrze aczkolwiek jak kolega mówił możesz zamiast oliwy zastosować tłustsze mięsa, aby uzupełnić trochę tłuszczy nasyconych. Polecam także olej kokosowy, najlepiej w posiłku przedtreningowym. 4.OK,jw. Dziwna gramatura :) 5.Okej,wywal owies a węglowodany dodaj do drugiego posiłku w postaci tych ziemniaków. Daj [...]
Ilość białka, ww, tłuszczy optymalna Co do kcal to zacząłbym od 3000kcal i zobaczył jak będzie szło (waga, pas), szkoda obcinac od razu duzo kcal i palic miesien. Natomiast jak bedzies zstac w miejscu lub bedzie szło bardzo wolno to wtedy odejmij te 200 No i olej z pestek winogron wymieniłbym na olej lniany/oliwe z oliwek/orzechy lub w/w ryby
Dla zainteresowanych gameplan na redukcje : Dieta DT: 6 jaj 250 g kurczak + 100 g ryz + 20 g olej lniany X3 250 g kurczak + 100 g owsianych + 30 g masla orzechowego DNT: 6 jaj 250 g łosołoś/makrela/pstrag lososiowy 250 g kurczak + 100 g ryz + 20 g olej x2 250 g twarog + w ch** warzyw Trening z dzisiaj: Siady 90/110/130x7. 150x5. 170x1. 180xFAIL :p [...]
Akurat masło i wióry nie należą do "dobrych" tłuszczy - co innego awokado, masło klarowane, olej lniany, olej kokosowy, czy też orzechy różnego typu (nie fistaszki z których masła orzechowe są zrobione) Edit. rzeczywiście tłuszczy wyjdzie ok, nie doczytałam tych jaj zwracam godność %-) Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-01-11 23:48:51
No, nie doczytałem na początku, że chcesz się trzymać małej ilości węgli :p Jajka są bardzo spoko, są jeszcze tłuste ryby, olej kokosowy (z kawą ja pije), olej lniany i oliwa z oliwek (jako że nie lubie dodawać oleju do żarcia, to pije z kieliszka :D ). Na Low carbie dobrze jest wrzucić tłuste mięso (np. wieprzowina), którą moment uzupełnisz braki [...]
Podpowiedź: źródła białka - mięso różnego rodzaju (białe, czerwone, ryby), jaja, mogą być strączki jak tolerujesz źródła tłuszczu - olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, jaja, tłuste ryby, orzechy (ale nie za dużo) źródła ww - ryż (może być brązowy, basmati), kasza (może być gryczana, jaglana), owoce, ziemniaki, bataty, możesz [...]
[...] odmian ryżu ( basmati/jaśminowy/paraboiled/brązowy i.t.d ) podobnie z kaszami i makaronami. Omege-3 znajdziesz w takich produktach jak: tłuste ryby morskie, jaja omega-3, orzechy włoskie, olej lniany wysokolinolenowy, olej rzepakowy .. ) natomiast unikaj takich produktów jak margaryna, nasiona i pestki ze słonecznika, dyni i orzeszków ziemnych.
Po pierwsze, masz same nasycone tłuszcze, daj olej lniany, tłuste ryby, oliwę z oliwek. Po drugie, rotuj źródłami białka i węgli, masz sam ryż i 3 razy dziennie odżywa, no sorry, przy Twojej wadze 600 g mięcha zmieścisz w 2 posiłkach i Ci styknie. Po 3, nie sugeruj się CHYBA BĘDZIE ZA MAŁO I DOŁOŻĘ. Dokładaj wedle tego czy waga idzie lub nie [...]
[...] żytnie na zakwasie z pobliskiej piekarni, nie z supermarketów, bo są głęboko mrożone). Płatki jaglane, owsiane, gryczane. Strączki, warzywa korzeniowe, bulwy. Tłuszcze: olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, migdały), rzadziej (np. wiórki [...]
Tłuszczów masz ciągle zbyt mało. Min. 1g na kg masy ciała. W zasadzie u Ciebie są tylko z jaj i makreli. Daj oliwę, olej koksowy, orzechy, wiórki, pestki, tłuste mięsa, olej lniany, itp.
[...] ok 15tej zupa krem lidl + 3-4 wafle ryżowe ok 17tej (posiłek już w domu) ziemniaki ok 400gr + ok 250gr pierś z kury (ziemniaki piekarnik / pierś robiona na może 7-10ml oleju kokosowego) dodatkowo wazywa ok 20tej (posiłek w domu) worek ryż (100gr) + tatar wołowy 200gr to oczywiście mój przykładowy dzień. na pytanie dlaczego tyle pieczywa [...]
[...] się dolegliwości trawiennych. Dużo, ale w granicach rozsądku. To naturalne "spalacze" tłuszczu. Brakuje mi źródeł omega3 - one powinny być stałym elementem diety. Może być olej lniany budwigowy, orzechy włoskie, zimnotłoczony olej rzepakowy, no i tłuste ryby ze 2-3 razy w tygodniu - makrela, śledź, szprotki, łosoś... O tym sobie doczytaj, bo to [...]
[...] samo z mięsem chudsze i tłuste (też możesz smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
[...] też czerpać białko z jaj, nabiału (tutaj ogranicz się do 1-2 porcji dziennie), strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy , żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie) [...]
[...] jakości, czyli nie jakaś tania, tylko z tych droższych i lepszych. Nie kupuję, więc nie podpowiem konkretnie... Warto natomiast zadbać o źródła kwasów tłuszczowych omega3 - olej lniany budwigowy (o taki pytaj w aptece lub sklepie ze zdrową żywnością), orzechy włoskie lub olej rzepakowy nierafinowany, tłoczony na zimno. Coś z tych rzeczy powinno [...]
Olej lniany, olej kokosowy, tłustsze mięso, awokado, - myślę że z tłuszczami nie powinno być kłopotu przy urozmaiconej diecie. Chyba nie jesz ciągle suchej piersi z kury??